Fordító

2017. szeptember 29., péntek

Telenor Hello Data - A korlátlan mobilnet világa!


Telenor Hello Data csomagok

Ahogyan korábbi bejegyzésemben már írtam, 3 év után otthagytam a Vodafone előfizetők táborát és ismét Telenoros lettem, méghozzá a fenti címben szereplő tarifával. Több, mint 2 hónap telt el a váltás óta, így időszerűnek éreztem, hogy írjak a tapasztalataimról a fenti tarifával és magával a szolgáltató váltással kapcsolatban. 

Mit ígér a Telenor a Hello Data tarifacsomaggal?

- Korlátlan BELFÖLDI mobilinternet
- Hűségidő NÉLKÜL
- Havi 5990Ft-tól

Természetesen tudok róla, hogy "korlátlan mobilinternet" szolgáltatást kínál már évek óta a UPC a Freedom tarifájával, viszont ott a korlátlan csak az adatmennyiségre vonatkozik, a sebesség sajnos igencsak korlátozott (1Mbit/s letölési és 0,5Mbit/s feltöltési sebesség), ami Facebookozásra, esetleg weboldal böngészésre elegendő lehet, de Streamelt videó nézésére már nem feltétlenül, igaz nem használtam még, így nem tudom pontosan mire is használható ez a szolgáltatásuk. 

Térjünk vissza a Telenorra. A Telenor sebességkorlátozás nélkül kínálja  a korlátlan adatmennyiséget, ráadásul nem tiltja a mobilinternet megosztást sem, így WIFI-Hotspot vagy USB Internetmegosztás is használható. FONTOS! Mivel "Hang alapú tarifa", így kizárólag mobiltelefonban használható a SIM kártya és havonta legalább 1 hívást kell róla kezdeményezni. 

Választható csomagok:

A csomagok közötti eltérés a Roamingra felhasználható adatmennyiségben, a lebeszélhető percekben, illetve a csomaghoz kapott  "MyTV" csomagokban vannak. Azok számára, akik sokat beszélnek, vagy sokat vannak külföldön, esetleg szeretnének TV-t is nézni ezzel az előfizetéssel, azok számára érdemes a nagyobb csomagokat igénybe venni. 

Viszont én és talán a legtöbb "Hello Datás" a legkisebb csomagot választjuk, hiszen számunkra a lebeszélhető percek és a TV, illetve a Roaming adat nem szempont, mert nem beszélünk sokat, vagy ha mégis, azt megoldjuk VOIP appokkal, illetve nem járunk külföldre és a tévét se MyTV-n szeretnénk nézni. 

Számomra az 50 perc lebeszélhetőség tökéletesen elegendő és a 6000 forintos ár teljesen elfogadható ajánlat.

És akkor jöjjön a "fekete leves" vagyis azok a szempontok, amik megelőznek egy ilyen váltást. Sok-sok évvel ezelőtt úgy hagytam ott a Telenort, hogy "soha többé nem leszek Telenoros", mert akkoriban - és lehet most is - eléggé alja módon bántak velem és úgy általában az ügyfelekkel, főleg amíg a hűségidő ketyegett. Ez a rossz érzés annyira erős maradt bennem az elmúlt évek alatt is, hogy ha 2 vagy akár 1 év hűségidő lett volna, akkor biztos, hogy nem váltok. De így, hogy Hűségidő nélkül lehet váltani, így már hajlandó voltam próbát tenni, hiszen, ha továbbra is olyan módon bánnak majd velem, akkor egyszerűen tovább állok. 

A következő fő szempont, ami egy  "mobilinternet" szolgáltatót és annak szolgáltatását meghatározza, az a hálózati lefedettség. Hiszen hiába ígér fűt-fát, ha az ország nagy részén, vagy legalábbis ott, ahol használnám nincs, vagy gyenge a lefedettség, nincs térerő a mobilinternet pedig örül, ha 3G és nem csak Edge. Mivel nem volt Telenoros telefonom, így ez szintén egy zsákba macska volt, kevés ismerőst tudtam megkérdezni a tapasztalatokról, de ők nem mondtak rosszakat. Jó természetesen a mobilhálózatok sajátosságai miatt nincs mindenhol egyforma térerő, egyforma gyorsaságú internet, ezért ezt ki kell próbálni és ha nem elég, akkor le lehet mondani, tekintve, hogy nincs hűségidő. 

Miután meglett az előfizetésem természetesen intenzív hálózat tesztelésbe kezdtem, futtattam a Speedtestet különféle eredményekkel, amiket az alábbi képekkel illusztrálok: 














Amint látható a sebességek változóak, helyileg eltérőek, gyakorlatilag Debrecen - Hajdúszoboszló - Püspökladány - Szolnok - Cegléd - Budapest vasútvonal mentén (több menet közben a vonaton) készült, illetve készültek külön Budapesten és Debrecen városon belül is mérések. Illetve látható, hogy a legkisebb érték nem is Mobilinternet, hanem az otthoni WIFI-s sebesség, amit a Mobilnet minden esetben felülmúlt. 

Úgyhogy amint láthatjátok a sebességre nem lehet panasz, tényleg nincsen korlátozva.


ÖSSZEGZÉS

Kissé félve, némi rossz érzéssel vágtam bele a váltásba 2 hónappal ezelőtt, sok volt a kérdés, de végül minden jól sikerült, semmi gondom nincs és teljesen meg vagyok eddig mindennel elégedve.

Hogy mire használom a KORLÁTLANSÁGOT? 
- Gond nélkül megnyitom a Facebookon vagy Messengeren megosztott videókat
- Gondolkodás nélkül megnézek 1-1 videót a Youtube-on
- Szabadon használok bármilyen Alkalmazást vagy játékot, amihez internet szükséges
- Út közben nézek TV-t a DIGI Online alkalmazással
- Ha találok valami jó vagy érdekes alkalmazást vagy játékot, esetleg eszembe jut valamilyen alkalmazás, amire épp szükségem lenne, akkor nyugodtan le tudom azonnal tölteni a Store-ból. 

Ezek hatására az átlagos adatforgalmam havi 20-30 GB közötti, de igazából nem is azért jó a "korlátlanság", mert az ember sokat tölt le és így kihasználja, hanem maga az életérzés, hogy szabadon, bármikor megtehetem amire épp szükség van és nem kell nézni, hogy még mennyi van hátra az adatkeretből. Ez az érzés, ami bőven megéri azt a 6000 forintot havonta! 


Felkeltette(m) az érdeklődésed a Telenor Hello Data tarifacsomag? Szeretnél róla beszélni másokkal, akik már használják? Akkor gyere és csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

https://www.facebook.com/groups/hellodataklub/ 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése