Fordító

2013. november 2., szombat

Badoo - A Társ kereső?



Néhány hete elkezdtem kíváncsiságból használni a Badoo rendszerét. Mivel jelenleg független, egyedülálló pasi vagyok ( Bár én inkább Páratlannak hívom magam :) ) így teljes nyugodtsággal vetettem bele magam a rendszerbe. Az interneten körbenézve - velem ellentétben - sok ember "véletlenül" vagy akaratán kívül került bele a rendszerbe. Ismerősei meghívták E-mailben, vagy ismerősei akaratán kívül küldött a rendszer minden címlistáján szereplő embernek meghívó levelet a rendszerbe. Ez elég bosszantó tud lenni, megértem a sok ellenszenves és ideges, negatív reakciót az oldallal és a rendszerrel szemben. Viszont én elsősorban  a rendszer kipróbálása céljából regisztráltam magam önkéntesen, így a fenti vonalról nem kívánok sokat beszélni. Én a rendszerről, mint "társkeresőről" írnám le a véleményemet, tapasztalataimat.




A Rendszer egyik "újdonsága" vagy sajátossága a többi társkeresővel szemben, hogy van mobiltelefonon (Android és iOS) használható Applikációja, amin keresztül a készülék földrajzi helyzetéhez képest régiókba csoportosítva jelenít meg tagokat a közelünkben. Ennek annyi előnye van, hogy ha például Pécsen élünk, akkor első körben nem tol az arcunkba Debreceni tagokat, hanem igyekszik Pécs környéki "társkeresőket" kidobni számunkra, akik valószínűleg minket is jobban érdekelhetnek, hiszen "elérhetőbb" közelségben vannak. 

Én most a Weboldalas lehetőségeket fogom bemutatni. 

Miután regisztráljuk magunkat, beállíthatjuk a Profilunkat

Itt láthatjuk baloldalt a feltöltött képeinket, mellette a rendszer szerinti lakhelyünket ( Mobilos Appal belépés módosíthatja ideiglenesen). Megadhatunk érdeklődési köröket, írhatunk röviden magunkról, leírhatjuk "kit keresünk", vagyis milyen lenne az ideális jelöltünk, illetve néhány személyes adatot adhatunk meg magunkról, mint Magasság, "testalkat", dohányzás, alkoholfogyasztás, szexuális irányultság, Kapcsolati állapotunk, van-e gyerekünk ...stb.



Amennyiben a fényképeink feletti kis kék szövegbuborékban a "szerkesztés" lehetőségre megyünk, akkor beállíthatjuk, hogy Mi a célunk az oldalon. Új barátokat szeretnénk találni, esetleg csak kötetlenül beszélgetnénk, vagy netán komoly szándékunk van és társat keresünk, ennek érdekében randizni szeretnénk. Ezek mellett megadhatjuk, hogy kikkel szeretnénk Találkozni / Beszélgetni / barátságot kötni. Itt csak azt tudjuk megadni, hogy melyik nem képviselőit részesítjük előnyben és milyen korosztályt. A képen látható, hogy az én beállításaim szerint 18 és 28 év közötti nőkkel szeretnék csevegni ( vagy bármilyen kapcsolatot létesíteni). Ez a  cikk későbbi részében fontos lesz!


A profilunk után nézzük meg milyen lehetőségeket rejt az oldal:

Randik "játék"

A Randik játék lényege egyszerű. Véletlenszerűen a fenti beállításaink alapján bedob elénk tagokat, annak 1 fényképét elég nagy méretben, majd a többit alatta kisebb méretben jeleníti meg. A képekre kattintva tudunk váltani ( illetve az oldal alján billentyűkombinációk is segítséget adhatnak, fényképek váltását a szóköz billentyű lenyomásával is kérhetjük). A feladat egyszerű. A fényképek alapján, illetve közvetlen a kép alá írt pár szavas ismertető ( Név, Kor, lakhely) alapján el kell döntenünk, hogy randiznánk-e az illetővel. Igen, Talán vagy nem.  Amennyiben ez az információ nem lenne elég, a fényképek alatt a "További info"-ra kattintva az illető adatlapjának adatait is megtekinthetjük. 


Fénykép értékelés

A feltöltött fényképeinket mások megtekinthetik és egy 1-10 skálán szavazhatnak, hogy nekik mennyire tetszik. Minél többen szavaznak minél több képünkre, annál szélesebb képet kapunk róla, hogy a fényképeink mennyire nyerik el mások tetszését. A feltöltött képeink pontszámaiból átlagot is számol az oldal. Fontos! Ahhoz, hogy a fényképeink megjelenjenek mások számára 2 módon érhető el. Fizetünk érte "prémium fizetőeszközzel", vagy szavazunk mások képeire. 

Ha mások képeire szavazunk a rendszer elénk rak egy kiválasztott képet az illető képei közül, amire a kép feletti csillagok segítségével szavazhatunk attól függően, hogy mennyire tetszik nekünk a kép. A képek alatt kiválaszthatjuk, hogy CSak nők, csak Férfiak vagy mindkettő képeit szeretnénk-e értékelni. A szavazás után baloldalt kicsiben láthatjuk a képet, amire szavaztunk, alatta az átlag értéket a többi szavazat által, illetve a sajátunkat is. 

Emberek a Közelben

Ez talán az oldal egyik leghasznosabb része. Itt láthatjuk a rendszer által kiválasztott "körzetünkben" tartózkodó tagokat a keresési beállításunk alapján. Ha valaki megtetszik, rákattintva megnézhetjük az adatlapját. 

Ha valaki megtetszik, rákattintva megnézhetjük az adatlapját. 

Az adatlapon a saját adatlapunkhoz hasonló információkat találhatunk A Fényképre kattintva megnézhetjük az adott képet nagyobb méretben. Fenti sorban Csevegést kezdeményezhetünk vele, vagy kedvencek közé tehetjük, Ajándékot küldhetünk neki, vagy tudtára adhatjuk, hogy szívesen találkoznánk vele. 

A képek között a jobbra-balra nyílra kattintva tudunk váltani. Jobboldalt lent láthatjuk a fényképének értékelését, amennyiben mi is szeretnénk értékelni, kattintsunk az "Értékelnéd ezt a fotót?" linkre. 


Csevegés
Az utolsó és egyben talán legtöbbek által használt funkció a Csevegés. Ennek segítségével vehetjük fel a kapcsolatot a többiekkel.

Amennyiben valakire ráírunk, bekerül a baloldali listába, ahol egy zöld pötty jelzi, ha online, és szürke, ha nincs fent épp az oldalon. Ha írunk valakinek üzenetet, maximum 3 sort írhatunk, utána meg kell várni, hogy a másik fél visszaírjon valamit, addig nem folytathatjuk a beszélgetést. Ez persze csak az első alkalomra igaz, ha egyszer válaszolt, később már bármennyit írhatunk.  Az elküldött üzenet "olvasottságát" egy zöld pipával és a "Már elolvasta a legutóbbi üzenetedet" felirattal jelzi a rendszer. Sajnos a tapasztalatok nem túl jók. 10 lányból 2 válaszol átlagosan, a többi válaszra se méltatja az embert, akkor se, ha "csevegni szeretne" és nem randizni vagy barátokat keresni. Ez számomra kissé furcsa, hiszen mi lehet az oka, ha valaki egy pár mondatot se akar beszélni a másikkal?

A Csevegésnél van egy másik érdekesség, a "titkos csevegés" (Képen legfelül látható). Ha ezt a lehetőséget választjuk a rendszer kisorsol számunkra egy - a beállításainknak megfelelő - szintén Titkos csevegést akaró tagot. A fényképünket eltorzítja, kikockázza a rendszer, majd a csevegés közben bizonyos másodpercek elteltével csökkenti a "zajt" a képeken és így szép lassan láthatóvá válik a másik fél számára is, hogy hogy néz ki az, akivel épp beszélget. Ez a beszélgetés 3 percig tart, utána ( illetve bármikor) eldöntheti mindkét fél, hogy tovább szeretne-e beszélgetni, vagy befejezi a beszélgetést. Érdekes elgondolás, nekem még egy alkalommal se sikerült ezzel a módszerrel beszélgetőpartnert találni. Ekkor felajánlja, hogy "bővítsem" a listát, de miért tenném? :) 


Fizetős Szolgáltatások

Eddig a rendszer főképp ingyenes lehetőségeiről beszéltünk. De mint mindenhol, itt is léteznek olyan szolgáltatások, amiért "fizetni kell". Ezen az oldalon az általam "Prémium fizetőeszköz"-nek nevezett dolog a Kredit. Kredittel lehet mindenféle extra szolgáltatást igénybe venni.


Kredit szerzésre 2 lehetőség van:
- A Mobilos Applikációt elindítva minden nap kapunk 10-20-30....50 kreditet ajándékba, ha minden nap belépünk legalább egyszer. Ha véget ért a kör, akkor ismét indul 10-ről majd minden nap egyre több kreditet ad amíg nem törjük meg a "sort", egészen 50-ig, majd ismét és ismét 10-ről indul újra a lánc. 

- Pénzért vásárlás. Jelenlegi áron 100 kredit a legkisebb csomag, amit vehetünk, ennek ára 520Ft, további lehetőségek: 

550kredit - 2.500Ft, 
1.250Kredit - 5.000Ft, 
2.750kredit - 10.000Ft.


Nézzük sorba mire válthatjuk be a Krediteket:


Szupererő
Szupererő segítségével:
- Megtudhatjuk, hogy kik választották a Randik játékban azt, hogy Találkoznának velünk, 
- Megtudhatjuk kik jelöltek kedvencüknek
- Kapcsolatba léphetünk a Népszerű tagokkal
- Első helyre kerülnek az üzeneteink a többi tagnál a Csevegésben
- Láthatatlan módon nézhetünk profilokat (nem igaz, nem láthatatlan, hanem titkos, mert kijelzi, hogy megnéztünk egy profilt, de nem jelzi ki, hogy ki volt az)
- Egyéni profil címen lehetőségünk van profilunk hátterét és listákban az adatlapunkat kiemelni bizonyos Témákkal. 
- Friss regisztrációval rendelkező tagokkal felvehetjük a kapcsolatot a regisztrációjuktól kezdve!

Szupererőt Kreditért tudunk aktiválni, illetve amennyiben 30 ismerőst meghívunk E-mailben az oldalra, akkor kapunk ajándékba ingyen 2 hetes Szupererőt. 

További lehetőségek kredit elköltésére:

Népszerűbbé szeretnénk tenni magunkat, akkor erre több lehetőség is van.

1. A fényképünket az oldal felső részén található fénykép csíkba (Reflektorfény) helyezzük, így több ezer ember láthat minket
(Pirossal kereteztem be)

- Másik fénykép elhelyezési lehetőség a Csevegő ablak bal alsó sarkába történő elhelyezés, ahol egyidőben 3 tag képe látható. Ez a "készen Áll a csevegésre" 

2. Következő népszerűsítési lehetőség a Kiemelő használata, aminek segítségével az "Emberek a közelben" oldal első találatai közé kerülünk azoknál, akiknek a keresési feltételeinek megfelelünk.

3. Extra megjelenések a Randik játékban. 


A három lehetőség közül a legtöbb értelme szerintem a 2. lehetőségnek lehet, hiszen akkor célzottan azok számára jelenünk meg, akik "minket keresnek". A többi lehetőség - főleg a Reflektorfény és "Készen áll a csevegésre" nem a legjobb megoldás, hiszen mindenki számára megjelenik a képünk korra, lakhelyre és nemre való tekintet nélkül. 

Profilunk és képeink népszerűségéről a jobb oldali oszlopban látható 2 kis dobozoscska adatai tájékoztatnak.

A Felső doboz a profilunk nézettségét mutatja egy "mérőóra" segítségével 
Itt láthatjuk a mutatót, ami lehet nagyon alacsony, alacsony, átlagos, magas és nagyon magas.
Alatta láthatjuk a profilunk látogatóit, ha van új, azt a képen látható + szám kiemeléssel jelzi.
Láthatjuk még - szupererő esetén - hogy kik értékelték és milyen pontszámmal a fotóinkat, kik nyomtak rá, hogy találkoznának velünk, kik azok, akikkel mi is találkoznánk és ők is így vannak vele (Kölcsönös vonzalom), kiket raktunk Kedvencek közé illetve kiket tiltottunk le. 

Ez alatti dobozban a fényképeink értékeléseit tekinthetjük meg

Amint látható az én fényképeim értékelése eléggé alacsony, gyakorlatilag éppen eléri a középmezőnyt. Na, nem kell szépíteni, nem vagyok egy szépségdíjas :)



Problémáim a Badoo-val

Jöjjön a végére a fekete leves, vagyis mik azok, amik nem tetszenek a rendszerben.
A leginkább az nem tetszik, hogy nem lehet globálisan beállítani azt, hogy kinek jelenjen meg a profilunk. Miért nem lehet megoldani, hogy a kreditekért aktiválható "kiemelések" ( különösen a Reflektorfény, meg a csevegős kép megjelelenés) csak azok számára jelenjen meg, akik általunk be vannak állítva és nekik is "beleesünk" a beállításaikba. Ennek lenne értelme, de annak, hogy az oldal összes tagjának megjelenünk szerintem egy nagy baromság, hiszen totál felesleges, számunkra teljesen értéktelen tagok.

Én nem akarok pasikkal se ismerkedni, se csevegni, de nem akarok 30 évnél idősebb nőkkel sem. Ennek ellenére, ha Fizetek kreditet a Reflektor fény szolgáltatásért, amitől azt remélem, hogy több potenciális jelölt talál rám vagy csak ránéz az adatlapomra, ehhez képest mi az eredmény? Valóban van több látogatóm:


Nézzük csak meg a legutóbbi 10 látogatómat. Kor és Nem alapján 1 tag felel meg a feltételeimnek, Gyöngyvér, aki viszont Pakson lakik, ami Bp-hez képest elég messze van. Mindenki más vagy pasi vagy 35 év felett van. Nagyon örülök, hogy 39, 43 és 48 éves Nők nézik a profilomat, de mit kezdjek vele? Semmit. A 34, 58, és szintén 58 éves pasikkal meg aztán pláne nem akarok kezdeni semmit.

Akkor mi is az eredmény? Népszerűbb lett a profilom? Valóban! Érek vele bármit? Nem! Egy nagy nullát! És ezért még fizettem is? ( Valójában nem fizettem, mert a belépésekért járó Krediteket használtam fel, de ez mellékes).

Ezek fényében feltenném a kérdést, hogy mégis mi  értelme van így ennek az egésznek? Mi értelme lenne ezekért a szolgáltatásokért fizetni? A népszerűsítő szolgáltatások nem nagyon érnek semmit. Talán a Szupererő igen, de a többi 1 Forintot se ér. 


Összegészés

Összességében az oldal és a rendszer nem lenne rossz, de a fenti hiányosságokat mindenképpen javítani kéne, mert ez így az egész értelmét elveszi és használhatatlanná válik a rendszer.

Értékelés: 3/5


19 megjegyzés:

  1. Kedves Sándor....a titkos kommenteket elfelejtetted....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen!A nők részére elérhető csak!

      Törlés
    2. Titkos kommentek?

      Törlés
    3. Hol látható pontosan?

      Törlés
  2. A badoora regisztrálni szánalmas, még szánalmasabb ott huzamosabb ideig jelen lenni. Az idő elbaszására, amit amúgy normális dolgokra fordíthatnál tökéletes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is egy vélemény, még ha olyan is, amilyen.... Köszönöm szépen de én pont a Badoo-n ismertem meg a jelenlegi páromat, akivel már több, mint 2 éve együtt vagyunk, szóval nekem nem szánalmas és nem "idő elbaszása" volt az oldal.

      Az szerintem szánalmasabb, ha valaki otthon sírdogál, hogy nincs senkije, de arra is "lusta", hogy bármit tegyen érte. Van aki személyesen, élőben szeret ismerkedni, van aki inkább interneten, mivel különbözőek vagyunk, úgy gondolom ez így nem is baj.

      Törlés
  3. A Badoo és a Twoo egy kamu, kamu profilokkal, kamu "Csevegni szeretne" üzenetekkel. Pár user-t megtaláltam Facebookon, már rég házas, 85 gyereke van, de a Badoo-n engem akar...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egyrészről igaz, másrészről van azért pár valós profil. Akik "csevegni szeretnének", meg "kedvelnek téged", azok nyilván kamu profilok, amik pénzt akarnak kihúzni belőled.
      De ha az ember nem lájkolgat, hanem inkább ráír az érintettre, akkor azért néha kap választ :D:D Nyilván nem arra kell ráírni, aki műtermi fotókkal nyomul, mert feltehetően az is hamis profil.

      Törlés
    2. Egyébként unaloműzésnek nem rossz, de csajozni így nem nagyon lehet :D

      Törlés
  4. Ez így van!sok a szélhár,nevet is tudnék akit nahyobbe kerüljenek a nők,lehúzós hazudós.kvázós!

    VálaszTörlés
  5. hol lehet elérni a titkos kommenteket ???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is érdeklődön, h lehet megnézni ha valaki ír arról a férfiról titkos kommentet

      Törlés
    2. értesítést elfelejtettem kiikszelni de kérnék

      Törlés
  6. Lutri ez az intetnetes keresgetes.

    VálaszTörlés
  7. Mit jelent a fekete csillag a chat sávban egy ismerős neve mellett?

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Hello.
    Én egy letiltott Badoo fiókot szeretnék aktiválni. Van aki tud segíteni?

    VálaszTörlés
  11. Szar, atverosok!!!

    VálaszTörlés