Fordító

2013. május 7., kedd

eMagyarországnak szüksége van rád!



Igazi Hazafi vagy? Harcolnál hazánk oldalán, hogy együtt a legnagyobb nemzetté emeljük eMagyarországot?
Az újságírás vagy a Politika a véredben vagy? Esetleg verhetetlen vagy Gazdasági téren? Szeretnéd ezt egy Internetes világban kamatoztatni?  Akkor ez a játék NEKED SZÓL!

Néhány mondat a játékról

Böngészőben játszható, "Flash mentes" játék, így gyakorlatilag bárki tud vele játszani, akinek van alap képességű internetezésre alkalmas Számítógépe, laptopja vagy okostelefonja.

Ez a játék tulajdonképpen egy a valóság alapjaira épülő, szociális politikai stratégiai játék.
Regisztráció után minden játékos  ePolgár lesz, aki 1 fővel növeli az országa népességét ( Esetünkben remélhetőleg eMagyarország népességét). Természetesen regisztrációkor mindenki eldöntheti, hogy melyik ország melyik régiójába kíván megszületni, de reményeim szerint eMagyarország területeire esik majd a választásotok.

A Játékmenet igen összetett, különféle nagyobb területekre lehetne bontani, amikkel akár egyenként, külön külön is lehet foglalkozni, vagy mindegyikkel egységesen, mindenki maga döntse el mely téma érdekli őt és mi az, ami nem annyira. Ezeket a főbb területeket vesszük sorra hamarosan, de elsőként térjünk rá arra, ami minden ePolgárt érint.

... Szint, erő, katonai rang, medálok ...
Minden játékos alapvető napi rutinja a következőkből áll:
- Munka saját cégben vagy más játékos alkalmazottjaként -> Ezzel szerzünk pénzt, amiből fegyvert és élelmiszert tudunk vásárolni magunknak
- Edzés az edzőteremben - ezzel növelhetjük az erőnket, amitől egyre nagyobbakat tudunk ütni a harcokban
- Harc valamelyik csatában, lehetőség szerint a Századunk DO-ja szerint.

Minden  ePolgár az alábbi jellemzőkkel rendelkezik:
- Név
- Profilkép
- Lakóhely
- Állampolgárság
- Vagyon ( lakhely szerinti pénznem és Arany)
- Szint
- Erő

Ezek mellett egy adott polgár megszerzett Medáljai árulkodnak különböző sikereiről, szóval érdemes ezeket gyűjteni, ezekkel növelhetjük a megítélésünket a játékon belül ( Szint, Erő, Szerzett medálok).




Az általános rész után térjünk rá a különböző alrészekre, (akit nem érdekel valamelyik rész, az ugorja át nyugodtan):

Gazdagási rész
Ahogy azt már az első napi rutinnál írtam, minden polgár elsődleges célja, hogy dolgozzon valahol, ezzel pénzt szerezzen. Mindenki előtt 2 lehetőség van. Az egyik lehetőség az, hogy más játékos által kínált állásajánlatra jelentkezve, az ő cégükben végzünk munkát, amiért fizetést kapunk. Másik lehetőség az, ha saját gyárakat, termelő egységeket építünk és ezekben dolgozunk, esetleg felveszünk más játékosokat alkalmazottnak. Ez a vonal már követel némi Gazdasági érdeklődést, hiszen itt a fizetésünk nem azonnal fog megjelenni, hanem egy összetettebb folyamat részeként.

Update: Egyik olvasóm hívta fel rá a figyelmet, hogy kissé félreérthetően fogalmaztam a fenti részen, ugyanis nem Vagy másnál dolgozunk Vagy saját "cégben", hanem egymás mellett mindkettő is megoldható, vagyis dolgozhatunk más ember cégében is és a sajátunkban is minden  nap! 


2 féle "gyár" típust különböztetünk meg:

A, Termelő egységek. Ezek termelnek vagy Búzát, vagy Vasat. Búza az élelmiszergyárak alapanyaga, a Vas pedig a fegyvergyáraké. Ezek a termelő épületek egyszerűbben működnek, mert csak egy adott végterméket állítanak elő, amiket ezután a Piacon adhatunk el, és ebből lesz a bevételünk.

B, Gyárak. Ezek az egységek állítanak elő Élelmiszert vagy Fegyvert. A működéshez szükségük van Nyersanyagra, amiket a fent említett Termelő egységek állítanak elő és adnak el a piacon. A Gyártulajdonosok feladata, hogy beszerezzék a szükséges nyersanyagot, majd az adott mennyiségű Étel vagy fegyver legyártása után  eladják azokat a piacon és ebből szerezzenek pénzt. Fontos, hogy folyamatosan követni kell a Nyersanyag árakat, az adott étel / fegyver előállítási költségét és az eladási árakat, és ellenőrizni, hogy végeredményben nyereséges vagy veszteséges a termelés az adott árak mellett. Ha alkalmazottal is rendelkezünk, akkor még nehezebb a helyzet, hiszen bele kell kalkulálni az alkalmazottak fizetését is, de a termelés is több lesz, így ha haszon van a termelésen, akkor megéri alkalmazottakat felvenni.

Ez a Gazdasági rész eléggé összetett és sok tudást és odafigyelést igényel, erről részletesen olvashattok a játék WIKI oldalán és különféle játékosok erre szakosodott újságcikkeiben.

Szerezhető MedálJómunkásember 


Harci rész
A Játék alapjait jelentő rész ez, gyakorlatilag ez a fő mozgatórugó az egész eVilágban. Ahogy a valóságban, úgy itt a játékban is mindenféle ország polgárai a játékosok, akik a saját nemzetükért ( vagy épp ellen) harcolnak. Minden ország a játék évekkel ezelőtti indulásakor aktuális területét birtokolta ( Vagyis Magyarország is a jelenleg ismert régiókat birtokolta, ez tartozik az alap ország területéhez). Azóta megy a harc egymás területének elfoglalásáért, vagy saját terület visszafoglalásáért.

Alapvetően 2 fajta háború típust különböztetünk meg a játékban:
- Terület foglalós Háború : Egyik ország megtámadja a másik ország bizonyos területét, amit szeretne elfoglalni
- Felkelés (RW), amikor egy elfoglalt terület polgárai indítanak háborút a saját területük visszaszerzése érdekében.

A háborúkban adott ország polgárai mellett az úgynevezett szövetséges országok polgárai is harcolhatnak, Minden ember által a harcban elért "ütés" alapján számolt Sebzés érték hozzá adódik a "közöshöz" és ez alapján dől el az adott csata végeredménye. Minden polgár sebzését az Erő határozza meg, amit Edzéssel lehet növelni.

Fontos tehát, hogy ebben a játékban nem mi vagyunk a Rambo, aki üt 3-at és nyeri a csatát, minden polgár csak 1 "katona", akinek a sebzése hozzáadódik a közöshöz. Természetesen minél erősebb az ember, annál nagyobb sebzést tud beleadni, így vannak Csata hősök és Háború Hősök is. Akár te is lehetsz az!

A Harci részen még egy nagyon fontos dolgot szeretnék kiemelni!  Vannak a játékban úgynevezett Századok ( Millitary Unit - MU), amikhez lehet csatlakozni, sőt erősen ajánlott.  Minden század vezetése rendszeresen beállít úgynevezett Napi Parancsot ( DO), ami útmutatást nyújt a Polgároknak, hogy mikor melyik csatában érdemes ütni. A Századok DO-ja ezen kívül egy "küldetés is", általában 25 ellenfelet kell megölni az adott napon, az adott csatákban, amit ha teljesítünk jutalmul kapunk egy Rakétavetőhöz szükséges alkatrész csomagot és egy Csokit, amivel 100 energiát állíthatunk vissza.

Én javaslom mindenkinek a Magyar Civilek Csapata nevű Századot, én is ennek vagyok a tagja!


A harci részről is sokat lehetne még mesélni, akit érdekel majd kérdezzen rá játékon belül nálam.

Szerezhető medál:  Csata Hőse, Hadjárat Hőse, Felkelés Hőse, Szuperkatona, Zsoldos, Élharcos, Igazi Hazafi





Politikai rész
Ahogy a bevezetőben is írtam, a játék másik nagy mozgató rugója a Harci és a Gazdasági vonal mellett a Politikai vonal. Minden ország rendelkezik ugyan olyan Politikai felépítéssel:
- Kormány
- Kongresszus
- Pártok 

Minden játékos Létrehozhat saját Pártot (Aranyba kerül!), vagy csatlakozhat meglévő párthoz tetszés szerint. Minden pártnak van elnöke, akit a választások alkalmával szavaznak meg a párt tagjai.

Minden hónapban vannak Kongresszusi választások, amin az indulók - amennyiben megszavazzák őket - bekerülnek a kongresszusba. Akár TE is lehetsz bármelyik hónapban Kongresszusi tag!

Továbbá a legfontosabb választás is, mint minden a játékban, havonta kerül megrendezésre, ez pedig nem más, mint a Kormány - Pontosabban az Elnöki választás. Minden hónapban több induló jelölt is összeállítja az adott hónapra tervezett kormány programját, illetve a kormány tagjainak névsorát.  A játékosok ezek alapján dönthetik el, hogy kire kívánnak szavazni.

A Választások időpontjai:
Pártelnök választás: Minden hónap 15-én
Kongresszusi választások: Minden hónap 25-én
Ország Elnök választás: minden hónap 5-én

Amint látható, A Politikai élet is igen sok lehetőséget kínál. Lehet saját pártunk, vagy tagjai lehetünk valamelyik pártnak. Bekerülhetünk a Kongresszusba, vagy lehetünk kormánytagok és valamilyen posztot tölthetünk be a kormányon belül ( Például: Külügyminiszter, Oktatási miniszter, miniszter helyettes, Diplomata ...stb.) vagy lehet belőlünk akár eMagyarország ( vagy bármilyen más ország) Elnöke is!

Szerezhető medál: Kongresszusi képviselő, Ország Elnöke

Újságírói rész

A játék utolsó részlege az újságírói rész. Mindenki indíthat saját újságot, amibe különféle témakörben írhat cikkeket - lehetőleg a játékkal kapcsolatos témákban. Az újságok a játékon belüli kommunikáció, információ szerzés egyik legfontosabb felülete. Aki érez magában újságírói vénát, vagy csak szeretné elmondani a véleményét egy cikk formájában, az bátran megteheti a szabályokat betartva. A többi játékos a cikkeinkre írhat kommenteket, szavazhat rá, ha tetszik neki ( Mintha Facebookon like gombra kattintana), vagy akár fel is iratkozhat az újságunkra.  Természetesen, ha nem szeretnénk semmilyen újságba kezdeni és cikkeket írni, akkor lehetőség van csak olvasni mások cikkeit, azokra szavazni, vagy hozzászólást írni.

Nekem van újságom, ami a fenti képen is olvasható AsmoPress néven található meg.

Szerezhető medál:  Média Mogul


Ahogy láthatjátok tényleg egy sokrétű, összetett és épp ezért rengeteg lehetőséget kínáló, izgalmas játékról van szó! Ha felkeltette a játék az érdeklődésed, akkor Regisztrálj az alábbi link segítségével, így regisztrálás után rögtön a Barátlistádra kerülök, tehát könnyebben fel tudod venni velem a kapcsolatot, ha kérdésed merülne fel a játékkal kapcsolatban. Természetesen én is értesülök róla, ha regisztrálod magad és igyekszem minél előbb kapcsolatba lépni minden új játékossal, hogy ahol tudok segítsek, akár elméletben, akár "gyakorlatban"  is.


Készen állsz? Akkor Csatlakozz most!

eRepublik REGISZTRÁCIÓ!

eRepublik - Az Új világ!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése